Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A fene gondolta volna

2015.05.25

Utolsó valamire való bejegyzésem óta elég sok idő telt el. Ez persze nem azt jelenti, hogy azóta nem jártam itt és a neten, sőt. Jóformán naponta megfordulok legalább annyi időre, hogy megnézzem a társkeresőkön a "helyzetet" és talán a levelezésemet -az emileket-. Csak a kisbetűs emilek érdekelnek és azok közül is csak a tartalommal bírók. Kevés ilyet kapok. A többit iktatom elolvasás nélkül. Ezzel el is értünk a nélkülem nem létező probléma gyökeréhez.

Valójában nem tudom hogyan kellene megfogalmazzam szexuális hovatartozásom. Heterónak, vagy leszbikusnak, hisz mindkettő illik rám, de ugyanakkor egyik sem. Én inkább az utóbbit tapasztalom. Pedig nem vagyok aszexuális. Lehetnék. Senki nem venné észre rajtam kívül, így nem tűnne fel.

Közbevetve nagyon kíváncsi vagyok hogy mennyien olvassák el az eszmefuttatásaim. Például ezt. És az olvasók közül mennyi lehet vajon nő.

Na, mindegy. Folytatva. Tehát, nem vagyok meleg. Sajnos. Érdekes módon a pasik közül sokan érdeklődnének irántam. Azon ritka alkalmak esetén, amikor pasival beszélgettem szórakozóhelyen, vagy neten, többször derült ki hogy el tudnának képzelni párkapcsolatban. Főként persze a melegek. Én már nem is tudom, hisz a leszbi nőknek pont az a bajuk, hogy nem vagyok nő. Ha transzi lennék már átműtött állapotban, akkor lenne esélyem. Így semmi. Ezért érdekes, hogy a meleg pasiknak nem jelentene gondot a női lényem.

Fene se érti. Furcsa dolog ez a bipoláris világ.

 

A mappában található képek előnézete Nőnapi cukiságok '15

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Folytatás VI.

(Liza, 2015.09.12 16:44)

Sziasztok !

Akkor hát a befejezés.
Ahogy írtam beöltözésre rég nem volt alkalmam. Liza mostanában csak a gondolatait osztja meg az internet segítségével, de tervezem, hogy újra átélhessem a nővé válást. Sok mindent újra kell kezdeni hozzá. Mostanában kicsit összeszedtem magam, ezért ruházkodni kéne.
A festékeim közűl sok megavasodott, így bármennyire sajnálom, mehet a kukába. Az új garnitúra beszerzésénél viszont megpróbálom a régi hibáimat elkerűlni.
Nem minden áll jól nekem ami máson megtetszik. Viszont eszembe jut egy aranyos történet. Egyszer öszefutottam egy hölggyel akin egy nagyon szép, különleges pink és lila színekből készült smink volt. Én ilyet szeretnék kipróbálni gondoltam, és megszólítottam a hölgyet, hogy megkérdezzem milyen árnyalatokat használ. Nagyon rendes volt, és felírta nekem az összes márkát és árnyalatot ami kell a sminkhez. Biztos vagyok benne, hogy tudta miről van szó és nagyon jól esett a kedvessége. Viszont zavarbaejtő volt, hogy mint nő nagyon tetszett nekem, és akkor sminkekről kérdezem. Végül az Ő szinei rajtam is "működtek", talán azért is mert jól harmonizáltak egymással.
Tehát festékeket venni kell, és ahogy javasoltátok megnézem az Ó utcai sminkboltot. Egy fekete parókát is szeretnék, mert szerintem jól állna. A ruhákat még nem tudom, hogy szerzem be, de majd lesz valahogy.
Remélem a közeljövőben sikerül a dolog.
Mindenkinek minden jót ! Ha valaki úgy érzi, hogy hasonlóképp leírná történetét szívesen olvanám.

Folytatás V.

(Liza, 2015.08.09 14:49)

Sziasztok !

Itt a következő rész.
Andi írta: "Hmm. Kitartó csajszi vagy:-) Azóta semmi?. Jól bírod:-) "
Nem biztos, hogy jól bírom, de van olyan helyzet amikor a háttérbe kell szorítanom az átváltozást.
Anitával 2012-ben találkoztam utoljára, azóta maradtak a saját próbálkozások smink téren. Szerencsére van egy nőismerősöm, aki néha engedi, vagy inkább tűri, hogy nála beöltözzek. Érdekes, hogy van olyan szín ami szerintem jól áll, de ő ki nem állhatja rajtam. Neki smink téren konzervatív az izlése, esetemben ez jól is jön, mert nem hagyja, hogy túlzásokba essek. Viszont, amikor az ő festékeit használtam, szerintem 10 évvel idősebbnek látszottam.
Talán 3 éve találtam rá Andi oldalára, és azóta is rendszeres olvasója vagyok. Liviát a Youtube-on láttam először és követem is a videóit, valamint ide is ír néha.
Ha valakinek kedve van hasonlóképpen megosztani a történetét szívesen olvasnám!

Befejezés következik..............

Re: Folytatás V.

(Andika, 2015.08.09 21:21)

No igen.
Nem szoktál járni travi bulikba?
Nem tudom mostanság van-e még ilyen, de régen ősztől következő nyár elejéig volt két-három ilyen buli.

Folytatás IV.

(Liza, 2015.07.11 16:27)

Sziasztok !

Akkor a folytatás.
A második találkozásra Anitával több mint egy évet kellet várni. Ekkor egy fotóstúdióba mentünk. Ez alkalommal többféle hajat és sminket is kipróbáltunk, és az első jó képek is elkészűltek rólam. A többféle paróka közűl nekem a fekete és a vörös jött be, valahogy a szőke annyira nem tetszik. Ekkor készült egy szivárványszínű szemsminkem, és egy aranyszínű szemfestés is fekete hajjal.
Rájöttem arra, hogy nem kell félni attól, hogy felismerik az embert fényképről. Egy jó alapozás után egy parókasapkában gyakorlatilag felismerhetetlen az ember. Ilyenkor érdekes a látvány, hiszen a kontúrozásig, és az árnyalásig gyakorlatilag eltünnek a jól ismert vonások. Sokat számít a szemöldök eltüntetése és utánna a kívánt forma megrajzolása, valamint a műszempilla is. A képeken az arányok is megváltoznak, ha nincs kihez, vagy mihez viszonyítani, hiszen azért egy férfi általában magasabb az átlagos nőknél. A stúdióban nagyon tetszet a kivilágított sminkasztal, hiszen titkos vágyam, hogy egyszer egy színésznő vagy énekesnő öltözőjét megnézhessem és persze a parókákat, sminkeket, jelmezeket kipróbálhassam. (Ha esetleg színésznő, énekesnő vagy olyan hölgy olvassa aki segítene, itt jelentkezhet:) )

Folytatás következik..........

Re: Folytatás IV.

(Andika, 2015.07.11 17:56)

Kedves Liza!
Gondolom ez már régebben volt.
Tudtommal Anita már évek óta nem sminkel.
Szerintem színésznők nem olvassák a lapom:(
De bármi megtörténhet:-)
Várjuk a folytatást.
Üdv
Andi

Re: Re: Folytatás IV.

(Liza, 2015.07.11 18:11)

Szia !

Ez még 2011-ben volt. Utoljára 2012-ben találkoztunk személyesen. Írtam az e-mailedre.

Re: Re: Re: Folytatás IV.

(Andika, 2015.07.12 06:28)

Hmm. Kitartó csajszi vagy:-) Azóta semmi?. Jól bírod:-)

Folytatás III.

(Liza, 2015.06.28 22:01)

Sziasztok !

Akkor az ígért folytatás.
Tehát ott tartottam, hogy találkoztam Anitával. Szerencsém volt, mivel Ő nemcsak a "munkadarabot" látott bennem, így a sminkelés előtt beszélgettünk egy jót, így segített feloldódni. Ez volt ugyanis az első alkalom, hogy nem csak a négy fal látott, hanem megtörtént a "coming out". Nagyon érdekes volt, hogy szakértő kezek milyen csodát tudnak művelni, és mennyire másként nézek ki profi sminkben. Sajnos az ekkor készült képek nem túl jó minőségüek (egy régi telefonnal készültek), és nem volt rendes ruhám, de egy szép emlék. Kiderült, hogy a parókám nagyon jó választás és akár normál, akár vadabb sminkhez is jól mutat. Érdekes volt, hogy mennyire megkönnyebűltem, mintha egy nagy súly alól szabadultam volna. Végre megtörtént az áttörés, és más elött is felvállaltam magam. Sajnos az időbeosztásom miatt a következő találkozásra több mint egy évet kellet várnom, de addigra legalább felruházkodtam egy kicsit.
A ruhákat elegant_girl-től vásároltam, két szoknyát és két felsőt. A mai napig sajnálom, hogy a szintén eladó Pleaser Seduce cipőt nem vettem meg.

Folytatása következik...........

Re: Folytatás III.

(Andika, 2015.06.29 06:20)

hajrá:-)
kíváncsian várom

A fene

(Liza, 2015.05.30 20:10)

Szia !

Érdekes témát vetettél fel. Amikor elöszőr éreztem, hogy érdekelnek a női ruhák és a sminkelés nagyon rosszúl éreztem magam. Meg voltam győződve, hogy meleg vagyok, bár gyanús volt, hogy a férfiak nem izgattak fel, de nagyon szégyeltem magam. Arra viszont rájöttem, hogy elfojtani nem tudom ezt a dolgot magamban, majd amikor olvastam a crossdressingről, akkor kicsit megnyugodtam. Azért a belenevelt normák, és előitéletek dolgoznak az emberben.
Az átöltözést a mai napig úgy élem meg, mint menekülést a szűrke hétköznapokból, amikor egy kicsit más lehetek.
A nőkre viszont talán kicsit más szemmel nézek, mint egy átlagos pasi, hiszen észreveszem, ha új ruhát, ékszert vesznek vagy változtatnak a sminkjükön. Viszont örülnek is a bókoknak, ha megjegyzem milyen jó az új cipőjük, miközben nem is gondolják, hogy hasonló cipőt én is felpróbálnák. Sajnos az interneten -tisztelet a kivételnek- azt tapasztalom, hogy a homoszexuális férfiak képesek akár női ruhát is venni, vagy crossdresserekre ráhajtani azért, hogy szexuális társra találjanak. Miből gondolom mindezt ? Ha megnézek a neten egy két fórumot, hamarosan előkerülnek a csipkebugyiból, harisnyából előkandikáló nemiszevek. Én meg nem merek kimenni az utcára, mert nem tartom a megjelenésemet, és a ruhatáramat olyannak, hogy -legalább megszólalásig- hihető legyen, hogy nő vagyok.
Egyelőre ennyi folyt köv.....

Re: A fene

(Andika, 2015.05.31 03:24)

Hmm.
Nagyon érdekes gondolatok és a jelek szerint nem csak nekem van ilyen jellegű tapasztalatom a magukat travinak valló egyedekről.
Várom a folytatást.

Folytatás

(Liza, 2015.05.31 15:05)

Szia !

Akkor hát az igért folytatás, és egyben kérdések hozzád.
Hogyan is kéne viselkedni veled ? Mi az amit elvársz, és mi amit ki nem állhatsz mint Andika ?
Ha egyszer találkoznánk (talán összeszedem magam) te mint Andi, én pedig mint férfi, akkor megpróbálnék úgy viselkedni veled szemben mint egy kolléganővel, vagy nőismerőssel. Tehát a társadalmi konvenciókat tartva, például ajtót kinyítom elötted, járműből kiszálláskor segítek eközben esetleg megfogom a kezed, hogy lesegítselek.
Gondolom az esetleges bókok is jól esnének, hiszen ez visszaigazolás, hogy az átváltozásod jól sikerült.
Gondolom ha egy férfi megdícsér, milyen jól nézel ki azzal nincs gond. Viszont ha más ajánlatai is vannak, az zavaró lehet.
Ha Andi és Liza találkozna akkor viszont mint két nő beszélgethetnénk, bár félek attól, hogy fárasztanálak az első időszakban a kérdéseimmel. Mik is lennének ezek a kérdések ? A kellékek beszerzésével, az öltözködéssel és a sminkkel kapcsolatban faggatnálak. Tehát mint tapasztalt nőtől várnék tőled segítséget az átváltozáshoz. Kérdés, hogy lenne-e türelmed foglalkozni valakivel, aki egy csónakban evez veled.

Folytatása következik......

Re: Folytatás

(Andika, 2015.05.31 15:57)

Válaszok Lizának.
Semmi extra nincs bennem. Velem is ugyanúgy kell viselkedni, mint bárki mással aki normális és értelmes. Nincs semmi extra elvárásom. Modern gondolkodású nőnek tartom magam. Remélem pasiként is az vagyok:-) Mint mindenkinek, legyen az nő vagy férfi, néha jól esik egy kedves szó és gesztus, ezzel én is így vagyok. Nem tartom magam dámának (se pikk, se treff, se más :-) ). Beszélgetni is elbeszélgetek bárkivel és lehetőségeimhez képest bármiről. Itt sem számít a nem. Vagyis annyiban igen, hogy bizonyos szinten túl pasikkal nincs szándékomban beszélgetni és ismerkedni. Ez az én "hibám". Nem lehet mit tenni, Így vagyok összerakva.
Mindezekből kifolyólag veled s szívesen beszélgetek bármiről, illetve kérdezhetsz is. Megpróbálok rá válaszolni is:-) a fentieket figyelembe véve.
Nem vagyok én tapasztalt nő. Vannak bizonyos tapasztalásaim, melyek persze segíthetnek neked, vagy másoknak. Ezeket szívesen elmesélem, ha valaki részéről érdeklődést tapasztalok.

Re: Folytatás

(LiviaCD, 2015.06.16 15:08)

Sziasztok...
Hát látom itt se változott semmi... még mindig arról van szó, hogy mi történne HA találkozna valaki valakivel... :((((

Nem lenne jobb, ha tényleg megtörténne már egy ilyen találkozás, és nem csak beszélgetés folyna arról, hogy "de jó volna találkozni"???...
:(

Re: Re: Folytatás

(Andika, 2015.06.16 16:19)

nekem nem fontos:-)
akivel szeretnék, azzal szoktam

Re: Re: Re: Folytatás

(LiviaCD, 2015.06.17 07:23)

"nekem nem fontos:-)
akivel szeretnék, azzal szoktam "

Ezek szerint Lizával (és velem ) találkozni nem fontos.

Akkor meg beszélni sem érdemes róla.

Re: Re: Re: Re: Folytatás

(Andika, 2015.06.17 18:07)

a jelek szerint nektek nem az, hisz évek óta ezen rágódtok
ki lehet forgatni a szavaimat, csak kérdés érdemes-e és mire jó

Re: Re: Re: Re: Re: Folytatás

(LiviaCD, 2015.06.19 08:04)

"a jelek szerint nektek nem az, hisz évek óta ezen rágódtok"

"rágódUNK"? :)

nem, én már régen nem azon rágódom, hogy fogok-e találkozni veled, mert egyértelmű, hogy nem. (Én nagyon szerettem volna, mert az egyik (ha nem a) legszebb magyar travi vagy.)

Azon rágódom, hogy ez a jobb sorsra érdemes blogod(?) egyik régi rendszeres kommentelőjével is még itt tartotok (hány éve?), hogy "HA" találkoznátok, mi lenne... Úgyhogy ő szegény valóban azóta is ezen rágódik... :(
L.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Folytatás

(Andika, 2015.06.21 10:07)

így van ez :-)
szerencsére vannak akik hozzád hasonlóan gondolkodnak
legalább is bizonyos tekintetben :-)
és így tovább...

Újra itt

(Liza, 2015.06.21 13:59)

Sziasztok !

Örülök, hogy Livia újra írt. Hát igen, még mindig ott tartok, hogy mi történne ha. De ha olvastad Andi írását akkor láthatod, hogy Caitlyn Jenner is 65 év után jutott el a nagy döntésig.
Még év elején azt igértem, hogy gyakrabban látogatom az oldalt, szerintem ezt teljesítem is. Andi nemrég több olyan témát is felvetett amiből érdekes diskurzus alakult ki.
Úgy érzem, és a statisztikából is azt látom, hogy az oldalnak egyre több olvasója van mostanában, de még mindig kevesen szólnak hozzá. Te, Zsu és Andi hozzászólt, vagy felvetett témát és ez szerintem jobban előrébb viszi a világot, mint esetleg egy személyes találkozás. Miért is?
Az itt leírtakat többen olvashatják esetleg, néhányan magukra ismernek, hogy hasonló cipőben járnak. Ezáltal talán többekhez is eljut a mondanivalóm, mintha csak veled vagy Andival találkoznék.
A másik, probléma az idő. Kerülhet az ember olyan helyzetbe, hogy vannak fontosabb dolgok, mint a kedvtelésének hódolni. Már régebben is elég nehéz volt -az időbeosztásom miatt- összeegyeztetni Liza programjait másokkal. Az elmúlt évben egyszerűen nem volt alkalmam az átváltozásra, pedig tudhatod, hogy mennyire vágyunk arra az időszakra amikor kicsit nők lehetünk.
De a jó dolgokra sokat kell néha várni.....